Kjære musikkvenner. Året 2023 er i ferd med å ebbe ut, og det er kun få dager til vi entrer et nytt spennende år. Fokuset vårt har selvsagt vært preget av å få til så mange arrangement som mulig. Det vil det fortsatt være. Det er samtidig ikke til å legge under en stol at det som skjer rundt om i verden av grusomheter, preger mange. Også meg. Det er knapt til å fatte at det er så mye ondskap og lidelse på den lille kloden (knapt nok på størrelse med et sandkorn i verdensrommet). Man får med jevne mellomrom en følelse av håpløshet og tristhet. Når det er sagt, så er kulturbegivenheter enten det er musikk, teater, idrett, kunst mv kanskje en av de beste verktøyene vi har for å skape litt balanse mellom de gode opplevelser ift det mindre hyggelige. Det så vi under krigen, vi så det under pandemien, vi ser det når det oppstår katastrofer osv. Mennesker er sosiale dyr og søker samvær når det røyner på. Det er en god egenskap vi har. Tenke bare på Vera Lynns betydning under krigen «will meet again». Tenk på Woodstock festivalen som var et opprør mot Vietnamkrigen. Eller Bob Geldofs initiativ ifm sultkatastrofen i Etiopia «we are the world». Tar også med konsert for Ukraina i 2022 etter initiativ fra Øystein W Helgesen i Exit Mainstreet. Jeg håper vi og alle andre som har sitt virke innen musikkverden fortsetter å samle folk være seg på små klubbscener til de store festivalene. Verden rundt oss trenger hver og en av dere. Dere lyser opp tilværelsen både i gode tider, men ikke minst når horisonten er innhyllet av mørke skyer. Låten «you never walk alone» kunne like gjerne ha tittelen «we never walk alone».

Året gitt meg utrolig mange flotte opplevelser ikke minst på konsertfronten. MÆD har kommet et kvantesprang mot nye musikkhøyder. Purple Heep likeså. SoundFarm er på stigende kurve bare for å nevne noen. Men du verden så mange nye flinke folk jeg har møtt og fått kontakt med. Er litt overveldet egentlig. Mange flotte arrangører som sammen med frivillige skaper de beste opplevelser. Kulturhuset i Gamle Fredrikstad og Ogna Scene i Rogaland er gode eksempler på det. Ogna er helt spesiell med en av verdens hyggeligste driver i Hans Berge Stokkeland. Det samme kan sies om Påfyll Musikkstue i Stavanger ved Egil Karlsen. Uten disse menneskene ville det vært snaut med konsertsteder. Og de finnes over hele landet. Stor takk til disse driftige menneskene som åpner dørene for oss. Må også ta med alle gamle og nye band/artister som har tatt kontakt med oss i løpet av året. Da nettsiden «åpnet dørene» har det formelig strømmet inn med henvendelser. Vi kunne vært mange flere i MBR for å håndtere alle sammen på en verdig måte. En bonus er at vi også lærer så mye av dem. Alt fra type sjangere, spillestiler, teknologi, hva som virker av musikk hvor de holder til osv. Man blir aldri for gammel til å lære noe nytt. Mange av disse har også blitt gode venner. Det kan knapt bli bedre.

Fra arrangørsiden har vi fått flere gode tilbakemeldinger om måten vi sammen med dere artister jobber på. Profesjonell oppfølging og konserter med høy kvalitet. Det er nøkkelen til suksess, ikke bare for artistene, men også for arrangørstedene. Veldig hyggelig med slike tilbakemeldinger samtidig at det kan alltid bli bedre. Man kan ikke hvile på lauvbærene. Verden går videre. Jeg vet bla at det er noen band i porteføljen som skulle ha mer oppmerksomhet enn de har fått. Vi skal gjøre alt for å kompensere det i året som kommer.

Man erfarer også noen trender der ute. Publikum er tregere med å forhåndsbestille billetter, arrangørene sikrer seg i større grad med å booke kjente artister, det er dyrtid og folk bruker lenger tid på å prioritere hvilke opplevelser de vil bruke penger på. Men for oss trigger det bare lysten på å få ting til. Never give up.

Noen tanker om 2024

Flere konserter også for de som ikke har fått den attention de fortjener. Jobbe videre med å styrke samarbeidet med arrangører. Bli bedre på å promotere gjennom digitale kanaler. Alltid sørge for at MBR siden har relevans for leserne. Få et godt samarbeid med Gunnar Berhard Ingebrigsten med Kulturpodkasten PIF. I det hele tatt, i samarbeid med artistene og samarbeidspartnere løfte nivået og mulighetene videre.

Med denne lille oppsummeringen ønsker vi dere alle en God Jul og et spennende innholdsrikt Nyttår. Sammen skaper vi opplevelser.

En ydmyk hilsen
MBR Music Management.