Aktuelle lenker

Her finner du nyttige lenker for noen og en hver, enten du driver et band, er artist, arrangør, lyd og lys arbeider/leverandør eller har en annen virksomhet/relasjon til musikkverden. Har du tips om lenker som burde være på oversikten er det bare å gi lyd fra deg. Det kan du gjøre ved å ringe +4748206115 eller sende en mail, kontakt@mbrmusicmanagement.no

Om TONO

TONO eies og styres av opphavere (komponister og sangtekstforfattere) og musikkforlag, og forvalter de økonomiske opphavsrettighetene i musikken de har skapt.

TONO gir tillatelse til bruk av beskyttet musikk for eksempel på radio, TV, internett, konsert og kino mot betaling, og overfører hvert år sitt økonomiske resultat til rettighetshavere i musikk som har blitt spilt offentlig. TONO har over 40 000 medlemmer, men arbeider også for millioner av opphavere og musikkforlag fra verden for øvrig.

TONOs samfunnsrolle er todelt gjennom på den ene siden å samle og forenkle lisensiering av beskyttet musikk og på den andre å gi musikkskapere et økonomisk grunnlag for å kunne skape nye musikkverk. TONO omsatte i 2022 for kr 864,6 millioner.

Gå til TONOhjelpen

Velkommen til Norsk Artistforbund!

Norsk Artistforbund (NA) er en interesseorganisasjon som ble startet høsten 2000 for å øke trykket mot sjangerdiskrimineringen som pop- og rocksjangrene i en mannsalder hadde vært offer for.

Hovedmålet var firedelt:

 1. skape en egen, god organisasjon for populærartistene og deres sjangre
 2. oppheve sjangerkategoriene på verk i TONO
 3. oppnå styreplass for pop- og rockutøverne i de viktigste fondene
 4. skape et godt og uformelt forum for norske pop- og rockartister

Forbundet ble opprettet den 11. september 2000 av et knippe av landets fremste populærartister, blant dem Bjørn Eidsvåg, Jørn Hoel, Aslag Haugen og Reidar Brendeland.

Siden da har NA blitt en av GRAMOs og Norwacos medlemsorganisasjoner, hvor vi  fordeler midler til artistene etter gjeldene avtaler. NA har også fått innpass i Fond for utøvende kunstnere (FFUK) og Fond for lyd og bilde (FLB) samt har blitt fast høringsinstans i kulturpolitiske saker.

Norsk Artistforbund er landsomfattende, men har kontor på Gardermoen ved Oslo Lufthavn. Kursene holdes fra nord til sør, ofte i samarbeide med andre organisasjoner og regionale kompetansesentre.

Les mer om Norsk Artistforund her

Gramo er her for deg

Vi er til for at artister, musikere og plateselskap som investerer talent, tid og penger skal få betalt når den innspilte musikken deres blir brukt på radio eller i det offentlige rom.

Finn ut mer om Gramo her

Norske Kulturarrangører (NKA) er en landsomfattende, partipolitisk uavhengig interesse- og kompetanseorganisasjon for arrangører i kulturfeltet. Organisasjonens internasjonale navn er Norwegian Live.

Norske Kulturarrangører arbeider for at våre medlemmer og deres virksomheter er forberedt på og bedre rustet til å håndtere et arrangørfelt og et samfunn i endring. Dette inkluderer å jobbe for kontinuerlig forbedring av rammebetingelsene for arrangørfeltet, og dermed også for et mangfoldig tilbud av levende kunst og kultur i hele landet.

Landets kulturarrangører er en mangfoldig gruppering av store og små, frivillige drevne organisasjoner og store kommersielle foretak. I by og bygd jobber disse hver dag for at det norske publikummet skal få oppleve kultur på sin scene. Uansett hva slags sted som er arena, eller hvilken artist som står på scenen. Om scenen er inne eller ute, liten eller stor, ukjent eller anerkjent. Gode kulturopplevelser trenger gode arrangører og NKA arbeider hver dag for å gi norske arrangører et tilbud som gjør dem i stand til å utvikle seg og være dyktige arrangører over tid, gode rammebetingelser for å drive kulturvirksomhet, samt å bidra til å øke profesjonaliteten i arrangørleddet.

NKA legger til rette for kompetansedeling og nettverksbygging i arrangørbransjen, og skaper arenaer der arrangører kan møtes for å lære av hverandre. NKA jobber interessepolitisk for våre medlemmer, og tilbyr faglig opplæringsmateriell, kursing, veiledning og rådgivning. Som medlemsservice hjelper NKA arrangørene med juridiske tjenester, informasjonstiltak, støtte- og utvekslingsordninger, fordelaktige medlemsavtaler, samt å samle inn og spre kunnskap om arrangørvirksomhet i bred forstand.

NKA ble etablert på Blitz som «Norsk Rockeforbund» i 1982 og vår visjon er «For et bærekraftig arrangørfelt».

Mer om hva vi kan tilby deg som arrangør finner du her

MØST er Musikkontoret for Oslo, Viken og Innlandet. Vi jobber for næringsutvikling i det frie musikkfeltet.

Hva gjør vi?

Vi jobber for profesjonalisering av aktører – artister, musikere, låtskrivere, selskaper og arrangører, slik at flere kan leve av musikk.

MØST arrangerer kurs og foredrag, utvikler digitale ressurser, driver mentor- og talentprogram og veileder én til én.

Gjennom kompetanseformidling, nettverksbygging og styrking av rammebetingelser skal vi stimulere miljøer og hjelpe aktører med å skape næring av musikk.

MØST arbeider for en sunn, mangfoldig og transparent musikkbransje.

MØST er en medlemsforening der både organisasjoner og enkeltpersoner kan være medlem. Som medlem har du stemmerett på årsmøte. Det er ingen krav om medlemskap for å delta på våre aktiviteter. Ønsker du å bli medlem – ta kontakt!

MØST er medlem av Balansekunst og en del av merkeordningen Balansemerket. Les mer om vårt arbeid mot diskriminering og trakassering her

MØST er medlem av Musikkindustriens Næringsråd

Les mer om Musikkkontoret MØST her

Interesseorganisasjonen for norske konsert- og kulturhus

Norske kulturhus ble stiftet i 1997 og er interesseorganisasjonen for norske konsert- og kulturhus med kommunal tilknytning. Med 134 medlemmer i ryggen er vi en pådriver for bedre rammebetingelser for konsert- og kulturhusene, og synliggjør deres betydning lokalt og nasjonalt.

Vår medlemsbase strekker seg fra Longyearbyen i nord til Lyngdal i sør, og omtrent hver tredje kommune i landet har i dag et kulturhus som er medlem i vårt kulturnettverk. Vår visjon er at konsert- og kulturhus over hele landet skal være lokalsamfunnets hjerte.

Les mer om vår virksomhet her

Ved å abonnere på Bluesnews får du vite om det meste av hva som skjer i bluesverden, nasjonalt og internasjonalt.

Hold deg oppdatert om hva som skjer i bluesverden ved å trykke her

Norsk Bluesunion (NBU) er en sjangerorganisasjon for bluesklubber og -festivaler samt spillesteder som slutter seg til NBUs formål.

NBU har som overordnet mål å skape et rikt miljø for blues i Norge. NBU har som intensjon å øke kjennskapen til blues og beslektede musikkformer i Norge gjennom konserter og faglig virksomhet knyttet til sin drift.

NBU ble opprettet våren 1997 etter grundig forarbeid av aktive ildsjeler i det norske bluesmiljøet. Ved oppstart bestod NBU av 23 bluesklubber. NBU har siden den gang hatt en formidabel tilvekst (se medlemsoversikt).

Ved årsmøtet 2011 ble Norsk Bluesunion etablert som en selvstendig organisasjon etter at tidligere moderforbund Norsk Rockforbund har besluttet å ikke lenger jobbe sjangerrettet for bluesen, men heller være en sjangernøytral arrangørorganisasjon. Et enstemmig årsmøte stemte for å etablere NBU som selvstendig organisasjon. Les mer under Unionsmøte-menyen.

Alle medlemmer av en bluesklubb tilsluttet NBU abonnerer på Bluesnews som en del av sitt medlemsskap. Magasinet Bluesnews er Unionens viktigste informasjonskanal.

Alle spillesteder, bluesklubber og -festivaler som slutter seg til NBUs formål, og som oppfyller kriteriene 1 til 4 i vedtektenes paragraf 3 kan innvilges medlemskap.

Les mer om Norsk Bluesunion her

Tons of Rock trenger kanskje ikke noen nærmere beskrivelse foruten at det er det største rockearrangmentet vi har i Norge. «ToR» hadde sin fødsel i Halden for noen år side i Halden, nærmere bestemt på Fredriksten festning. En bedre ramme kunne man knapt finne. Etter noen år meldte behovet seg for større plass og lettere adkomst for internasjonale artister, samt bedre hotellkapasitet. Arrangementet avholdes nå på Ekebergsletta. Ekeberg med Ekeberghallen har jo en lang historie innen konsertverden hvor blant andre (se nedenfor har opptrådd). I Sverige har vi Sweden Rock som har en enda lenger historie. Har man samme år vært på Sweden Rock så kan man noen uker senere oppleve flere av de samme bandene på ToF. Mao man kan virkelig få ristet på kroppen gjennom sommeren. Det vi tør håpe på er at flere mindre kjente norske band og artister får anledning til å vise seg frem på de virkelig store arenaene. Her har Norske Kulturarrangører og Norsk Artistforund en jobb å gjøre:-)

 • ABBA.
 • The Beach Boys.
 • Donovan.
 • David Bowie.
 • Johnny Cash.
 • Electric Light Orchestra.
 • Dire Straits.
 • Peter Gabriel.

Mer om Tons of Rock finner du her

Your Content Goes Here

Rockman er Norges største frittstående uavhengige digitale musikkmagasin med hovedfokus på rock og metal.
Grunnlegger, eier og redaktør for Rockman er Knut Eirik Myhre

Rockman ble etablert i 2008 og ble etter kort tid Norges meste populære musikknettsted med millioner av lesere og samarbeidet ved oppstart og frem til 2011 med stor suksess med Norges største nettavis VG Nett. I perioden 2014 og frem til 2019 har Rockman også hatt et suksessfylt samarbeidet med Nettavisen.

Har du lyst til å samarbeide med Norges feteste aktualitets- og nyhets musikkmagasin?

Vi er alltid åpen for samarbeid med gode skribenter, fotografer og samarbeidspartnere.

Er du en god skribent og/ eller fotograf som kunne tenke deg å bli en del av Rockmanteamet? Temaer vi fokuserer på er musikksjangeren rock i all sin bredde inkludert blues. Kontakt oss gjerne , så tar vi en uforpliktende prat. Rockman er under videreutvikling med mange spennende planer. Kontakt oss gjerne via mail: redaksjon@rockman.no

Les mer om Rockman her

Norsk jazzforum ble etablert i Oslo 8. juni 1997 ved sammenslåing av de tidligere organisasjonene Norsk Jazzforbund, Foreningen Norske Jazzmusikere (FNJ) og Den Norske Jazzscene (DNJ). I 2022 kunne dermed Norsk jazzforum markere 25 år som en samlende organisasjon for hele jazzfeltet. Gjennom sommeren 2022 publisert Norsk jazzforum seks artikler, skrevet av Terje Mosnes, som forteller historien om hvordan det hele startet og veien fram til i dag. Jubileumsartiklene inneholder en rekke intervjuer med sentrale aktører i og rundt organisasjonen, og gir et godt innblikk i hvordan Norsk jazzforum ble bygget opp. Disse er samlet i et hefte som kan leses her (pdf): 25 år som Norsk jazzforum .

For deg som liker Jazz. Trykk her

De fleste kjenner til VG Lista, men kjekt å ha alt på en plass:-)

Hold deg oppdatert på VG Lista her

Kun for å teste ulike kombinasjoner

Norsk Lokalradioforbund (NLR), er landets største interesseorganisasjon for lokalradiostasjoner. Helt siden lokalradioens inntog i den norske mediefloraen i 1982, har forbundet arbeidet for å sikre de beste vilkår for Norsk lokalradiobransje. I dag organiserer vi godt over 125 lokalkonsesjonærer representert i alle landets fylker. NLR er medlem av Norsk Presseforbund. Vårt hovedkontor ligger i Kristiansand.

Mer om Norsk Lokalradioforbund finner du her