Laster Arrangementer
Purple Heep er et rockeband fra Bergen som spiller musikken til Deep Purple og Uriah Heep.
Purple Heep har hatt spillejobber over det meste av landet og har siste årene hatt gleden av å få turnere med en av de beste hardrock vokalistene i landet for tiden – Eirikur Hauksson.
Purple Heep har ikke uventet blitt en publikumsfavoritt – for dette bandet leverer musikken fra to av 70-tallets største rockeband med stor presisjon. Deep Purple og Uriah Heep hadde to av de beste vokalistene i Ian Gillan og David Byron, men likevel – hele veien fra de vokale utfordringene og til det instrumentelle, viser Purple Heeat de kan matche sine idoler, og kanskje levere de enda bedre!
Mange husker nok det sugende hammondorgelet i ”Lazy” og ”Perfect Strangers”. ”Soldier Of Fortune” og ”July Morning” har blitt danset til i mange ti-år og det finnes vel knapt en gitarist som ikke har spilt det kjente temaet fra Smoke On The Water.
Bandet har hatt stort sett samme besetning helt fra starten i 2002, men har siden 2019 hatt Eirikur Hauksson med på vokal.
Eiríkur Hauksson er en islandsk heavy metal-vokalist. Hauksson er allsidig og har også en historie innen Eurovision Song Contest. Han har vært bosatt i Norge siden 1988 og sunget i flere norske band somArtch, Aunt Mary, og er fortsatt med i progrock bandene Magic Pie og Kerrs Pink.
Reino A Småland er kjent fra utallige band innen bluesmiljøet og er en suveren gitarist.
Kristian Ryland – er med og korer og spiller Hammond orgel
Fritz Aga – bass
Jan Thue – trommer.
Gå til toppen